8 Ιουλίου 2016

Πως να στήσετε μια WordPress σελίδα σε 2 ώρες! Ακόμα ένα μοναδικό σεμινάριο ολοκληρώθηκε!


 
Ένα εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά πρακτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου στο ΙΕΚ New York από την καθηγήτρια πληροφορικής Λένα Καπετανάκη.
Το σεμινάριο με τίτλο «Πως να στήσετε μια WordPress σελίδα σε 2 ώρες» παρουσίαζε το ολοκληρωμένο στήσιμο μιας ιστοσελίδας μέσω του προγράμματος WordPress.
Το  Wordpress άλλωστε είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου σελίδων web και στη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το χτίσιμο μιας δυναμικής ιστοσελίδας από το μηδέν μέσα σε 120 λεπτά.
Πιο αναλυτικά, η δυναμική ιστοσελίδα που στήθηκε αφορούσε την δημιουργία μιας σελίδας Γυμναστηρίου για την προώθησή του μέσα από το Ίντερνετ και περιελάμβανε πλήρες μενού επιλογών, φόρμα επικοινωνίας, οπτικοακουστικό υλικό και άλλα στοιχεία με τα οποία έρχεται συνήθως σε επαφή ένας επισκέπτης σελίδας στο διαδίκτυο. Σημειώνεται πως η σελίδα «έτρεχε» και προσαρμοζόταν σε όλες τις δυνατές συσκευές πλοήγησης (mobile, tablet, PC κ.α)
Σημαντικό κομμάτι του σεμιναρίου αποτέλεσε επίσης και η διαχείριση της σελίδας, δηλαδή οι βασικές γνώσεις που χρειάζεται κάποιος προκειμένου να ανανεώνει την πληροφόρηση μιας ιστοσελίδας, ακόμα κι αν δεν έχει εμπλακεί στην κατασκευή της.
Στόχος του σεμιναρίου ήταν να γίνει αντιληπτό και σαφές πως ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής προέλευσης, με τα κατάλληλα εργαλεία και τη σωστή χρήση τους είναι εφικτή η κατασκευή μιας web σελίδας σε λογικά χρονικά πλαίσια.

Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί  το γεγονός πως το σεμινάριο παρακολούθησε κοινό μυημένο στην επιστήμη της πληροφορικής αλλά και άνθρωποι που ερχόντουσαν πρώτη φορά σε επαφή με το αντικείμενο του web development, έχοντας μόνο βασικές γνώσεις πληροφορικής.
Το ΙΕΚ New York συνεχίζει τον κύκλο σεμιναρίων ποικίλου εκπαιδευτικού περιεχομένου τόσο από καθηγητές του ΙΕΚ όσο και από αξιόλογους εξωτερικούς συνεργάτες-καθηγητές στοχεύοντας στην ευρεία και ταυτόχρονα ορθή εξάπλωση της γνώσης.


Ενημερωθείτε εδώ για όλα μας τα νέα!