25 Απριλίου 2016

Σεμινάριο γευσιγνωσίας κρασιού από τον Άγγελο Ρούβαλη!




Το Τμήμα Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης, Αρχιμάγειρας (Chef) του I.I.E.K. NEW YORK διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο του φημισμένου οινοπαραγωγού Άγγελου Ρούβαλη με θεματολογία “Ιστορία του Κρασιού, Φαγητό και Κρασί”, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2015.
Ο ιδιοκτήτης της οινοπαραγωγικής εταιρείας, ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ αρχικά παρέθεσε χρονικά ορόσημα στην ιστορική εξέλιξη του κρασιού, ενώ συνέχισε με αναφορές στις αιτίες της αναγέννησης του ελληνικού κρασιού τα τελευταία 25 χρόνια.
Μαζί με την κόρη του Θεοδώρα, Msc Οινολογίας, παρουσίασαν τα δυνατά σημεία του ποιοτικού ελληνικού κρασιού, για τη διάδοσή του στην παγκόσμια αγορά.
Ο κ. Ρούβαλης παρουσίασε την άρρηκτη σχέση κρασιού με το φαγητό, αναλύοντας τις βασικές παραμέτρους για τον αρμονικό συνδυασμό τους, καθώς παράλληλα οι σπουδαστές του I.I.E.K. NEW YORK συμμετείχαν σε γευσιγνωσία των κρασιών της εταιρείας ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ από την αμπελουργική ζώνη “ΠΛΑΓΙΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ”.
Συγκεκριμένα δοκίμασαν το δημοφιλές ΑΣΠΡΟΛΙΘΙ, της ποικιλίας Ροδίτης, από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Επίσης το παλαιωμένο σε βαρέλι γευστικό Chardonnay ΙΑΝΟΣ  και από τα ερυθρά οι σπουδαστές γνώρισαν το φρέσκο ΜΙΚΡΟ ΒΟΡΙΑ, πάντρεμα του Cabernet Sauvignon με Merlot και το εξαιρετικό παλαιωμένο (2004) Cabernet Sauvignon ΙΑΝΟΣ.
Με αυτή την εκδήλωση επισημάνθηκε η σημασία που έχει το κρασί ως βασικό παράγοντα διατροφής αλλά και γενικότερα ως στοιχείου κουλτούρας στην καθημερινή ζωή.
Ενημερωθείτε για όλα μας τα νέα και τις δράσεις ΕΔΩ!